Zastúpenie žien v politických štruktúrach ako nástroj na uplatňovanie rodovej rovnosti v súčasných ekonomických podmienkach - Neubauerová, Erika, 1968-
Trendy zastúpenia žien v politických štruktúrach v krajinách Európy s osobitným akcentom na genézu zastupiteľskej demokracie na úrovni Európskeho parlamentu. Špecifiká a bariéry uplatňovania princípov rodovej rovnosti v podmienkach Slovenska.