<The> Rise of Populist Radical Right Party ĽSNS in Slovakia: The Role of Education - Kuběnková, Dana, 1996-
Odhad vplyvu rôznej úrovne dosiahnutého vzdelania na podporu voličov populistickej radikálnej pravicovej strany Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) na Slovensku na základe údajov Štatistického úradu SR a Sčítania obyvateľov, domov a bytov v roku 2011, pričom pre volebný výsledok ĽSNS v obciach Slovenska bol použitý podiel hlasov z výsledkov celoštátnych parlamentných volieb v roku 2020. Sledovanie otázky, či majú ľudia s nižším vzdelaním väčšiu pravdepodobnosť voliť ĽSNS ako ľudia s vyšším vzdelaním. Zistenia, že ĽSNS podporujú skôr ľudia s nižším vzdelaním a naopak obyvatelia so vzdelaním vyšším ako stredoškolským bez maturity sa spájajú s nižšou volebnou podporou ĽSNS. Výsledky by mohli byť využité ako implikácie pre verejnú politiku.