Features of the Development of Linguistic and Communication Competences of Future Foreign Language Teachers - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Odborná spôsobilosť učiteľa predstavuje dynamickú kombináciu vedomostí, schopností a praktických zručností, spôsobu myslenia, odborných, ideových a občianskych kvalít, morálnych a etických hodnôt. Jazyková kompetencia učiteľa úplne závisí od možností odborného rastu a dynamiky rozvoja odborných a komunikatívnych kompetencií. Jednou z primárnych úloh vysokoškolského pedagogického vzdelávania je rozvoj odbornej a pedagogickej komunikatívnej kompetencie učiteľa.