Proticyklický kapitálový vankúš v slovenskom bankovom sektore - Sljuka, Nina, 1996-
Vplyv nastavenia a tvorby proticyklického kapitálového vankúša na ziskovosť a úverové správanie komerčných bánk v slovenskom bankovom sektore. Všeobecné poznatky a potreba zavádzania proticyklického kapitálového vankúša do regulácie finančného trhu. Aktuálna situácia danej problematiky a dopad zavedenia proticyklického kapitálového vankúša na ziskovosť komerčných bánk, ako aj na rast poskytnutých úverov. Analýza empirických výsledkov dosiahnutých na základe štatistických výpočtov, s cieľom preskúmania zmien v úverovom správaní slovenského bankového sektora a jeho ziskovosti vzhľadom na nastavenie úrovne proticyklického kapitálového vankúša.