Analýza zmien v počte vzniknutých podnikov v jednotlivých krajoch Slovenska v rokoch 2008 – 2018 - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Analýza počtu vzniknutých podnikov, pričom za novovzniknutý podnik sa považuje aktívny ekonomický subjekt, ktorý sa nenachádzal v populácii aktívnych podnikov v predchádzajúcich dvoch rokoch a ktorý sa neoddelil od iného aktívneho podniku (nemá predchodcu), s cieľom analyzovať ich vývoj a štruktúru v jednotlivých krajoch Slovenska v rokoch 2008 – 2018. Analýza celkového vývoja ukazovateľov a štruktúry podľa krajov na základe údajov Štatistického úradu SR, pričom na analýzu vývoja sú použité vybrané charakteristiky časových radov. Použitie príspevkovej metódy na zistenie, ktorý kraj najviac prispel k celkovému nárastu počtu vzniknutých podnikov. Sledovanie zmien v štruktúre pomocou miery podobnosti štruktúr (Gallagherov index).