Demografia podnikov a jej vplyv na zamestnanosť v krajinách V4 a v Rakúsku v rokoch 2008 až 2018 - Šoltés, Erik, 1974-
Porovnanie demografických javov ako vznik a zánik podnikov v populácii aktívnych podnikov a porovnanie vplyvu týchto demografických javov na zamestnanosť v krajinách V4 a v Rakúsku v období rokov 2008 až 2018 na základe medzinárodne porovnateľných ukazovateľov sledovaných v demografii podnikov programu EIP – Entrepreneurship Indicators Programme, spoločného projektu Eurostatu a OECD. Informácie o prispievaní demografii podnikov k celkovým zmenám zamestnanosti v ekonomike štátu a k rastu zamestnanosti v dôsledku start-upov. Porovnanie longitudinálnych údajov v krajinách V4 a v Rakúsku a porovnanie najaktuálnejších prierezových údajov na úrovni NUTS3 uvedených krajín. Porovnanie priemerných hodnôt analyzovaných ukazovateľov demografie podnikov za 31 krajín – krajiny EU-28 vrátane Spojeného kráľovstva a krajiny EFTA (Island, Nórsko a Švajčiarsko, s výnimkou Lichtenštajnska).