Analýza demografických udalostí v podnikoch na Slovensku za roky 2008 až 2019 - Vojtková, Mária, 1966-
Analýza podnikateľskej sféry na Slovensku s dôrazom na jej zmeny spôsobené vznikom a zánikom podnikov v rokoch 2008 až 2019 ako demografickými udalosťami, najmä z pohľadu zamestnanosti vo vzniknutých a zaniknutých podnikoch. Analýza ukazovateľov s využitím anonymizovaných údajov zo zisťovania Demografia podnikov Štatistického úradu SR, ktoré poskytuje kľúčové informácie pre politické rozhodovanie v oblasti podnikania, informácie na podporu stratégie Európa 2020 a údaje pre spoločný program Eurostatu a OECD pre ukazovatele podnikania EIP – Entrepreneurship Indicators Programme.