Faktory spomaľujúce a urýchľujúce rast podnikov založených na nových technológiách - Bednárová, Veronika, 1998-
Odhaľovanie faktorov či objektívnych a subjektívnych podmienok spomaľujúcich a urýchľujúcich rast podnikov založených na nových technológiách (new technology based firms – NTBFs), ktoré sú zvyčajne z kategórie malých a stredných podnikov a zrelých start-upov (scale-upov). Subjektívne a objektívne faktory rastu v súčasnej literatúre s dôrazom na personálne faktory. Finančné faktory rastu podniku založeného na nových technológiách. Výskum na vzorke osemnástich špičkových slovenských inovačných podnikov s certifikátom Európskej komisie Seal of Excellence programu Horizont 2020 v schéme EIC Accelerator a dvadsiatich až tridsiatich scale-upov taktiež založených na nových technológiách.