Porovnanie a verifikácia predikčných modelov v podmienkach rodinných podnikov na Slovensku - Trúchliková, Mária, 1991-
Cieľom príspevku je zhodnotiť finančné zdravie slovenských rodinných podnikov pôsobiacich vo vybranom odvetví na základe vybraných metód - Altmanov model, Binkertov model a Tafflerov model. Predpoveď finančnej situácie ako dôležitý nástroj finančného riadenia a rozhodovania.