Simultaneous Consideration of Spatial Heterogeneity and Spatial Autocorrelation in European Innovation: A Spatial Econometric Approach Based on the MGWR-SAR Estimation - Furková, Andrea, 1975-
Príspevok sa zameriava na súčasné zvažovanie priestorovej heterogenity a priestorovej autokorelácie v kontexte európskych regionálnych inovačných aktivít. Hlavným nástrojom analýzy je nová trieda procesov generovania údajov, zmiešaná geograficky vážená regresia – priestorový autoregresný model.