Výzvy a príležitosti v HR analytike - Dědečková, Nina, 1994-
Ľudské zdroje ako jedna z najmenej dátovo orientovaných oblastí v podnikoch, pričom pri práci s nimi sa aplikujú osobitné predpisy o dôvernosti a ochrane údajov, avšak s rastúcim množstvom údajov generovaných procesmi podporovanými informačnými technológiami a digitálnymi komunikačnými technológiami v kombinácii s vysokým významom faktora práce pre tvorbu hodnoty podniku možno predpokladať, že analýza údajov v oblasti ľudských zdrojov získava strategický význam. Priblíženie pojmu HR analytika (ang. HR analytics, people analytics) prostredníctvom literárnej rešerše dostupnej odbornej literatúry a odborných vedeckých článkov, s určením oblastí, v ktorých sa využíva a identifikáciou príležitostí a výziev použitia HR analytiky.