Bariéry rodinného podnikania na Slovensku - Ivančáková, Jaroslava, 1996-
Analýza rodinného podnikania na Slovensku a odporúčania vedúce k zmierneniu bariér, s ktorými sa rodinné podniky v súčasnosti stretávajú. Aktuálna situácia v rodinnom podnikaní a interpretácia definícií, postojov, modelov a bariér rodinného podnikania. Aktuálna právna úprava rodinného podnikania, resp. podniku na Slovensku a v okolitých krajinách. Dôležitosť skúmania problematiky rodinného podnikania na Slovensku pre rozvoj podnikateľského myslenia a nástupníckej generácie v slovenských rodinných firmách.