Technical Efficiency of the Food and Drink Industry and Its Determinants - Náglová, Zdeňka
Hodnotenie technickej efektívnosti (TE) potravinárskych a nápojových spoločností v Českej republike a hľadanie jej determinantov. Analýza založená na údajoch 597 firiem. Kľúčoví hráči na trhu a menej efektívne skupiny spracovateľov. Spoločnosti so zahraničnou majetkovou účasťou majú silnú pozíciu vďaka lepšej ekonomike, no výsledky ukázali, že ich efektivita je porovnateľná s výkonnosťou českých firiem. Výsledky potvrdzujúce, že veľkosť spoločnosti ovplyvňuje jej TE.