One or Many European Models of Agriculture? How Heterogeneity Influences Income Creation Among Farms in the European Union - Kryszak, Łukasz
Tvrdenie, že heterogenita poľnohospodárstva v rámci Európskej únie ovplyvňuje proces tvorby príjmov (t. j. relatívna dôležitosť faktorov príjmov fariem sa líši pre rôzne poľnohospodárske modely). Používa sa panel fariem reprezentujúcich 125 regiónov, ktoré sa v období rokov 2007 až 2018 hlásia do siete údajov EÚ o poľnohospodárskom účtovníctve (FADN). Regióny zoskupené do troch klastrov. Na každý klaster sa aplikuje systémová generalizovaná metóda momentov (GMM) panel estimator.