A Behavioural Approach to Prevent Dog Fouling - Klimko, Roman, 1985-
Experiment uskutočnený na Slovensku. Cieľom experimentu je prinútiť psíčkarov, aby zmenili svoje správanie v mestskom parku a znížili znečistenie psami. Uskutočnia sa dva zásahy: ružový náter a žlté stopy. Viera, že zásahy, použité v experimente, by mohli viesť k dlhodobej zmene správania a experiment možno zopakovať vo viacerých obciach po celom svete.