Viability of Slovak Start-Ups in the Era of Complexity and Turbulence - Mišúnová Hudáková, Ivana, 1976-
Dôsledky pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na podnikateľské prostredie a životaschopnosť podnikania so zameraním na start-upy na Slovensku. Nachádzanie životaschopného podnikateľského modelu zmenami vo zvolenej podnikateľskej stratégie a budovaní konkurenčnej výhody. Návrh najefektívnejších predpokladov súvisiacich so zvyšovaním životaschopnosti slovenských podnikov na základe dotazníkového prieskumu a riadených rozhovorov uskutočnených v roku 2020 so 147 začínajúcimi podnikmi, s matematickým a štatistickým vyhodnotením. Prínos pre prax v podobe stanovenia predpokladov a identifikácie faktorov pôsobiacich na životaschopnosť skúmaných podnikov, pre najvhodnejší a najefektívnejší prístup pre ich prežitie a rast.