Impact of Pandemics on Key Figures in Occupational Safety and Health Management - Dehghani, Arman, 1977-
Vplyv pandémie na riadenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP) a súvisiace kľúčové čísla a ukazovatele výkonnosti, pričom najrelevantnejšie kľúčové ukazovatele výkonnosti (Key Performance Indicator – KPI) sú definované odborníkom na BOZP v skúmanej spoločnosti. Kvalitatívna obsahová analýza založená na Mayringovej metóde rozhovorov s ôsmimi odborníkmi z nemeckého podniku s 18 výrobnými prevádzkami po svete, s vyhodnotením pomocou analytického softvéru MAXQDA. Závery, že v oblasti BOZP existujú kľúčové ukazovatele výkonnosti použiteľné na priame aj nepriame posúdenie vplyvu pandémie, avšak hoci systémy BOZP ponúkajú primerané kľúčové údaje, je potrebné preskúmať ich relevantnosť a uplatnenie aj v praxi. Prístupy a ukazovatele hodnotenia procesov výkonu BOZP by sa mali zlepšiť a pandémia ponúka príležitosť zaviesť tieto reformy do praxe.