Multinational Banks and the Drivers of Cross-Border Contagion - Radev, Deyan
Hnacia sila prenosu solventnosti a šokov z veľkoobchodného financovania do 84 materských bánk OECD pri poskytovaní úverov 375 zahraničným dcérskym spoločnostiam. Dôkazy o prenose oboch typov otrasov. Podkapitalizácia materskej spoločnosti ovplyvňuje prenos šokov solventnosti, zatiaľ čo veľkoobchodné šoky sa prenášajú na dcérske spoločnosti materských spoločností, ktoré sa spoliehajú predovšetkým na veľkoobchodné financovanie. Materské banky majú tendenciu strážiť investičné trhy na úkor trhov financovania a nasmerovať akúkoľvek prebytočnú likviditu na zlepšenie rastu úverov na zaostávajúcich trhoch.