Automation and Labor Demand: The Role of Different Types of Robotic Applications - Lábaj, Martin, 1982-
Najnovšia literatúra dokumentuje výraznú heterogenitu v sile automatizácie a vytvárania nových úloh naprieč vyspelými krajinami. Podrobné dôkazy o úlohe, ktorú zohráva prijatie priemyselných robotov aplikáciou. Niektoré roboty hrali pri výmene pracovníkov dôležitejšiu úlohu ako iné. Po kontrole potenciálnych mätúcich faktorov, ako sú informačné a komunikačné technológie, podiel výroby a odbory, preukázaný významný dôkaz o vzťahu medzi premiestňovaním a priemyselnými robotmi inštalovanými na zváranie, spájkovanie a dávkovanie. Heterogenita medzi jednotlivými krajinami v efekte obnovenia zostáva nevysvetlená a vyžaduje ďalší výskum.