Francúzsky sociológ: Európa potrebuje znovu poznať, čo je to nádej - Augustín, Michael, 1991-
Politologický rozhovor a názor v dennej tlači s francúzskym sociológom Michelom Wieviorkom ohľadom posolstva jeho novej knihy, v ktorej autor vyzýva zanechať úpadkové myslenie a volá po hľadaní nového európskeho univerzalizmu. Francúzsky sociológ je presvedčený, že hlas výskumníkov spoločenských vied by mal v občianskej a politickej debate zaznievať silnejšie, a to nielen v podobe odborných vyjadrení, ale i ako hlas angažovaných intelektuálov. Rozhovor vznikol počas jeho návštevy Prahy vo februári 2016.