Plebiscitná demokracia - Augustín, Michael, 1991-
Politologický názor v dennej tlači ohľadom politicko-spoločenskej situácii na Slovensku v roku 2016 a občianskych protestov, organizovaných najmä parlamentnou opozíciou, v kontexte demokracie obecenstva, v politológii známej aj ako plebiscitnej demokracie, ktorá sa usiluje zužovať rolu aktívneho občianstva a nahradiť participáciu autonómnych občanov politikou, ktorá ide ponad ústavu a zákonné mechanizmy.