Theatre Support Policy in the Pandemic Times - Kmety Barteková, Mária, 1992-
Analýza politiky podpory divadiel zo strany Ministerstva kultúry SR, so štatistickým porovnaním činností divadiel podľa krajov pred a počas pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Náhle poklesy príjmov ohrozujú finančnú udržateľnosť divadiel a majú za následok zníženie mzdových príjmov či prepúšťanie, s dôsledkami pre hodnotový reťazec ich dodávateľov z kreatívnych aj nekreatívnych odvetví, pričom cieľom politiky podpory divadiel je pestovať, rozvíjať a šíriť divadelné umenie a budovať pozitívny vzťah verejnosti k divadelnému umeniu. Do roku 2018 bol identifikovaný vysoký nárast počtu divadiel v posledných rokoch, počet predstavení a návštevníkov divadiel však rástol pomalšie.