Real Convergence in EU: Is There a Difference Between the Effects of the Pandemic and the Global Economic Crisis? - Fedajev, Aleksandra
Proces reálnej konvergencie medzi ekonomikami Európskej únie v kontexte pandemickej krízy COVID-19 v porovnaní so skutočnou konvergenciou v roku 2008, keď vypukla posledná finančná kríza. Najvýraznejší rozdiel medzi dopadmi súčasnej pandémie a globálnej finančnej krízy zaznamenaný v miere nezamestnanosti, pričom rozdiel v bilancii bežného účtu a HDP na obyvateľa je oveľa menej badateľný.