Cenová konvergence zemí Evropské unie od východního rozšíření a její dopady na Českou republiku - Gorčák, Martin
Faktory konvergencie cenových hladín medzi európskymi krajinami, a to aj vzhľadom na časový posun od predchádzajúceho výskumu o vstupe Českej republiky do EÚ. K cenovej konvergencii prispievajú aj niektoré štrukturálne faktory, najmä v tranzitívnych ekonomikách po vstupe do EÚ v roku 2004. V kontexte liberalizácie ekonomík v strednej a východnej Európe, rozšíreného vnútorného trhu a harmonizácie z úrovne EÚ, nie je možné jednoznačne rozlíšiť medzi „obchodovateľnými“ a „neobchodovateľnými“ sektormi.