Foreign Direct Investment and External Debt Impacts Assessment on Environmental Resources Depletion in Nigeria - Adediyan, Aderopo Raphael
Verejný záujem o spravodlivosť a rovnosť pri využívaní environmentálnych zdrojov medzi súčasnými a budúcimi generáciami v súvislosti so súčasnou mierou vyčerpávania environmentálnych zdrojov v Nigérii a v kontexte prílevu priamych zahraničných investícií a eskalácie zahraničného dlhu v hospodárstve. Sledovanie otázky, či rast priamych zahraničných investícií a zahraničného dlhu prispievajú k vyčerpávaniu environmentálnych zdrojov v Nigérii pomocou modelovania ich dôsledkov na štyri prípady vyčerpania environmentálnych zdrojov: lesníctvo, pevné nerastné suroviny, rybolov a produkcia zdrojov ropy.