Organizational Transformation of Companies in Context of the Impact of Industry 4.0 - Puhovichová, Diana, 1994-
Nová paradigma priemyslu 4.0, ktorá sa vyznačuje inteligentným, horizontálnym a vertikálnym prepojením ľudí, strojov, objektov a systémov informačných a komunikačných technológií. Teoretický výskum zameraný na organizačnú transformáciu podnikov, ktorú je potrebné realizovať pred zavedením koncepcie priemyslu 4.0. Prehľad organizačných štruktúr, ktoré spĺňajú podmienky priemyslu 4.0, potrebu implementácie decentralizácie podporujúc aktívnu účasť radových pracovníkov na rozhodovacích procesoch, ako aj implementáciu agilného prístupu v podnikoch.