Orgie lobizmu v Británii - Augustín, Michael, 1991-
Politologický názor v dennej tlači ohľadom politickej situácii v Británii v roku 2016, keď sa Theresa Mayová ujala v júli 2016 svojho úradu, vyhlásila boj proti nerovnostiam a chcela skoncovať s privilégiami v politike. Po prvotnom porovnávaní novej britskej premiérky s jej predchodcami sa postupne ukazuje, čo sa v Spojenom kráľovstve zmení a čo zostane pevne na svojom mieste. Obrovský počet lobistov korporácií obklopujúci Mayovú a jej kabinet prehlušuje verejný záujem a požiadavky občanov. Počet členov profesijnej asociácie lobistov sa od 90. rokov zvýšil z päť na 80 a jej príjmy stúpajú závratnou rýchlosťou, čo demonštruje, že demokracia je stále na predaj.