Viaceré scenáre pre Európu - Augustín, Michael, 1991-
Politologický názor v dennej tlači ohľadom politického vývoja v Európe a v Európskej únii. Súčasný vývoj dáva vzklíčiť mnohým katastrofickým scenárom, ktoré pracujú s konkrétnymi politickými reáliami, skutočnými postavami i s ľudskou fantáziou. Ale brať ich vážne ako politologické prognózy by nebolo na mieste. Rovnako, ako pripúšťať negatívne fikcie, treba rozvíjať aj tie pozitívne.