Oslobodenie od DPH pri dodaní tovaru do iného členského štátu Európskej únie - Jarošová, Beáta
Dodanie tovaru osobe registrovanej pre DPH v inom členskom štáte EÚ. Podmienky oslobodenia od dane. Uvedenie dodania v súhrnnom výkaze ako hmotnoprávna podmienka. Preprava tovaru do iného členského štátu po spracovateľských operáciách. Dodanie tovaru v rámci reťazových transakcií, darovanie tovaru a premiestnenie vlastného tovaru do iného členského štátu. Výnimky z premiestnenia tovaru do iného členského štátu. Porušenie podmienok pre uplatnenie výnimky z premiestnenia tovaru do iného členského štátu a preukázanie splnenia podmienok na oslobodenie od dane. Dôkazy o odoslaní alebo preprave tovaru podľa vykonávacieho nariadenia.