The United Kingdom and the European Union and Their Post-Brexit Trade in Heavy Conventional Weapons - Čech, Ľubomír, 1955-
Vystúpenie Spojeného kráľovstva z Európskej únie začiatkom roka 2020, ktoré prinieslo nové zmeny a výzvy týkajúce sa aj obchodu s ťažkými konvenčnými zbraňami, prinieslo taktiež príležitosť pre Spojené kráľovstvo aj EÚ posilniť svoje postavenie v globálnom obchode s konvenčnými zbraňami a prehodnotiť teritoriálne štruktúry svojho obranného priemyslu. Analýza pozície Spojeného kráľovstva a EÚ v globálnom obchode s ťažkými konvenčnými zbraňami za posledných päť rokov a náčrt ich vyhliadok do budúcnosti po brexite, na základe kvantitatívnych údajov zo svetových databáz monitorujúcich transfery konvenčných zbraní a novej obrannej stratégie Spojeného kráľovstva.