Are Soft Commodities Markets Affected by the Halloween Effect? - Krawiec, Monika
Za posledné tri desaťročia sa komoditné trhy, vrátane trhov s mäkkými komoditami, čoraz viac podobali na finančné trhy. V dôsledku toho môžu ceny komodít vykazovať podobné vzorce alebo anomálie, aké sú pozorované pri správaní rôznych finančných aktív. Vplyv januárového efektu na halloweensky efekt. Výsledky odhaľujúce významný halloweensky efekt pre bavlnu (poháňaný januárovým efektom) a významný opačný halloweensky efekt pre cukor. Užitočné implikácie pre hlavných aktérov na trhu.