Impacts of COVID-19 on Tourism Employment - Botlíková, Milena
Cestovný ruch je založený predovšetkým na turistických tokoch. Súčasná pandémia Covid-19, ktorá prináša izoláciu a uzatváranie regiónov, je prekážkou jeho rozvoja. Najviac postihnutým sektorom je podľa odbornej verejnosti cestovný ruch. Pokles cestovného ruchu predstavuje stratu pre firmy, príjmy štátneho rozpočtu a pokles zamestnanosti. Úsilie vlád eliminovať prepúšťanie prostredníctvom rôznych podporných balíkov nezastavilo nárast prepúšťania.