Cultural Differences as a Key Determinant of Tourist Loyalty Perception - Králiková, Andrea
Vplyv na vnímanie lojality turistov v kontexte Českej republiky medzi americkými, ruskými a fínskymi turistami. U amerických a fínskych respondentov zohrali najväčšiu rolu kultúrne pamiatky. Naopak, kvalita potravín a bezpečnosť boli najdôležitejšími faktormi pre ruských respondentov. Bez ohľadu na národnosť však existujú štyri prioritné faktory: kultúrne a prírodné atrakcie, bezpečnosť a akceptácia zo strany miestnych obyvateľov.