Pandemie v dějinách - Černý, Karel
Dejiny nákazlivých chorôb. História pandémií a súčasná epidémia COVID-19. Pohľad lekárov na nákazlivé choroby pred objavom baktérií a vírusov. Mikrobiologická revolúcia a biologické dejiny. Diagnostika chorôb v stredoveku. Moderná epidémia a úspechy československej vedy.