Annual Reports Non-Financial Textual Analysis - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Problematika analýzy výkonnosti podniku pomocou skúmania výročných správ ako jedným z najdôležitejších informačných zdrojov zverejňujúcich činnosť, vývoj a výsledky, pričom výročná správa popri finančných údajoch obsahuje aj kontextové nefinančné údaje. Skúmanie čitateľnosti, pozitívneho alebo negatívneho tónu a štruktúry jazyka použitého vo výročných správach a zmena týchto charakteristík v čase. Porovnanie výsledkov s cieľom navrhnúť spoľahlivé odporúčania pri používaní nefinančných údajov ako nástroja, ktorý podnik môže využívať na zlepšenie dôležitých informácií týkajúcich sa výkonnosti. Softvérová analýza sentimentálneho aspektu výročných správ IBM z rokov 1995 až 2018.