Technical and Economic Description of the Research on a Measuring Device for Continuous Measurement of the Diameter and Vibration of the Workpiece during the Machining Process - Kreheľ, Radoslav, 1979-
Ekonomické a technické aspekty výskumu kontinuálneho bezkontaktného merania priemeru obrobku počas výrobnej operácie pomocou vhodne zvoleného a navrhnutého snímača. Potreba kontinuálneho merania priemeru obrobku a súčasný stav problematiky, s teoretickou analýzou, opisom praktickej realizácie riešenia a vyhodnotením výsledkov. Opis metódy presného kontinuálneho technického merania priemeru obrobku počas obrábania. Návrh princípu kontinuálneho technického merania priemeru obrobku a metódy snímania založenej na tomto princípe, s overením vyvinutého zariadenia na konkrétnom prípade technického merania. Rozšírenie použitia na kontinuálne bezkontaktné meranie vibrácií obrobku. Analýza optického senzora vybraného na základe skúšobných meraní.