Povodňové riziko v ČR a vývoj nástrojů pro jeho kvantifikaci - Hladíková, Alice
Povodne predstavujú v Českej republike najvýznamnejšie živelné riziko, ktoré počas posledných rokov spôsobilo značné škody. Poisťovne túto skutočnosť reflektujú na strane poskytovaných produktov ako aj na strane finančného kapitálu. Nástroje pre kvantifikáciu povodňového rizika. Nová generácia povodňového modelu pre ČR.