Reliability and Accuracy of Alternative Default Prediction Models: Evidence from Slovakia - Rybárová, Daniela, 1967-
Spoľahlivosť alternatívnych modelov predikcie zlyhania v lokálnych podmienkach s následným porovnaním s inými všeobecne známymi a celosvetovo rozšírenými modelmi predikcie zlyhania, ako je Altmanovo Z-score, Quick Test, Index bonity a Tafflerov model. Porovnanie realizované na vzorke 90 spoločností pôsobiacich v SR v období 3 rokov (2016, 2017 a 2018) s užším zameraním na tri sektory: stavebníctvo, maloobchod a cestovný ruch, s využitím alternatívnych predikčných modelov predpovedí zlyhania.