Knowledge Boundaries, Innovation and Enterprise Transformation in the Refractory Industry – A Qualitative Study - Jain, Neha, 1985-
Prenos a transformácia znalostí ako kľúčová úloha v nadnárodných organizáciách. Koncept „priľnavosti“ znalostí (knowledge stickiness), hraníc znalostí a hraničných organizácií z pohľadu nadnárodných organizácií, najmä tých, ktoré sa zameriavajú na inovácie a prechádzajú fázou transformácie podniku. Prípadová štúdia podniku RHI Magnesita, rakúskeho nadnárodného poskytovateľa žiaruvzdorných výrobkov a riešení, so zameraním na štúdium podnikovej sociálnej siete (enterprise social network, ESN) podniku RHI Magnesita, teda informácií, ktoré zverejňuje vo verejnej sfére. Túto štúdiu možno ďalej rozšíriť na ďalšie organizácie, ktoré sa zameriavajú na inovácie a prechádzajú transformáciou podniku.