Aktuálne problémy rozvoja pracovnej sily v podmienkach Industry 4.0 - Rakovská, Júlia, 1972-
V súčasnom prostredí rastúcej digitalizácie a automatizácie obchodných procesov sa spoločnosti neustále snažia zlepšovať svoju konkurencieschopnosť. V súčasnosti rastú požiadavky na úroveň kvality, čo núti spoločnosti nahrádzať ľudskú prácu strojmi, pretože ľudia robia chyby, čo spoločnosti spôsobuje vysoké náklady. Trendom je nahrádzať ľudskú prácu nielen vo výrobe, ale aj v riadení. Predpokladom pre využitie výhod Industry 4.0 je predovšetkým efektívne využívanie zdrojov, ktoré sú smerované na plnenie jej opatrení. Uplatňovanie týchto princípov je realistické a uskutočniteľné, ale musí sa stať prioritou pre podniky a štát. Aby bol podnik úspešný na trhu, potrebuje mať aj kvalitnú a kvalifikovanú pracovnú silu, čo je pre neho kľúčovým faktorom. Prostredníctvom informácií, ktoré boli zhromaždené pomocou dotazníka, príspevok zisťuje, ktoré faktory najviac ovplyvňujú rozvoj pracovnej sily vo vybranom podniku.