Open Innovation in the Visegrád Four Countries: A Literature Review - Hlušková, Tatiana, 1987-
Cieľom príspevku je analyzovať a systematizovať existujúcu literatúru týkajúcu sa konceptu otvorenej inovácie v krajinách Vyšehradskej štvorky (Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko). Rozsah výskumných prác a článkov zameraných konkrétne na otvorenú inováciu v krajinách V4 je pomerne obmedzený. Zvyčajne sú zahrnuté do väčších výskumných vzoriek členských štátov Európskej únie, čo obmedzuje možnosť ich porovnania s inými európskymi alebo mimoeurópskymi krajinami. V 36 štúdiách, ktoré boli analyzované na účely tohto príspevku, bolo identifikovaných 11 podtém otvorenej inovácie. Napriek tomu je pomerne ťažké stanoviť rozdiely alebo podobnosti v prístupe k otvorenej inovácii medzi všetkými krajinami V4, pretože prekrývanie výskumných tém v rôznych štúdiách nie je veľmi významné. Ďalší výskum by sa preto mohol zamerať na porovnanie rôznych podtém otvorenej inovácie vo všetkých štyroch krajinách Vyšehradskej štvorky.