Education for Sustainability in Higher Education - Chomová, Katarína, 1983-
Vzdelávanie je najsilnejším nástrojom, ktorý možno použiť na zmenu sveta. Dnešní študenti obchodných odborov sú budúcimi manažérmi v podnikoch a vládnych inštitúciách. Preto je potrebné starostlivo zvážiť ich vzdelávanie v oblasti udržateľnosti. Vzdelávanie v oblasti udržateľnosti vo vysokoškolskom vzdelávaní si získava čoraz väčšiu pozornosť. Cieľom príspevku je opísať tri zložky vzdelávania v oblasti udržateľnosti: riadenie univerzít, akademici a pedagógovia a študenti, so zvláštnym zameraním na študentov obchodného manažmentu a marketingu. Pomocou matice prideľovania zodpovednosti (Responsibility Assignment Matrix, RACI MATRIX) príspevok opisuje zodpovednosť týchto troch zložiek za činnosti podporujúce vzdelávanie v oblasti udržateľnosti. Príspevok tiež argumentuje, že vzdelávanie v oblasti udržateľnosti je naliehavo potrebné, pričom opisuje aj prekážky zmien vo vysokoškolskom vzdelávaní v oblasti udržateľného rozvoja.