The Price of Shared Accommodation in Bratislava and Its Dependence on the Number of Visitors to Bratislava - Kóňa, Jakub, 1995-
Vďaka zdieľanému ubytovaniu, akým je napr. Airbnb, zaujíma zdieľaná ekonomika plnohodnotné miesto v mnohých ekonomikách sveta a rozsah jej vplyvu možno vyjadriť rôznymi spôsobmi. Okrem toho sa cena ubytovania javí ako dostatočne objektívny, merateľný a porovnateľný prvok s inými štatistickými nástrojmi ekonomického prostredia. Príspevok používa štatistické metódy korelačnej a regresnej analýzy na vyjadrenie vzťahov medzi závislou premennou v podobe ceny zdieľaného ubytovania na Slovensku a počtom návštevníkov, ktorí tak predstavujú samostatnú premennú. Výsledky sú vyjadrené numericky a graficky.