Globálny pokrok a neustále pretrvávajúce globálne omyly - Leško, Peter, 1989-
Vymedzenie pojmu pokrok. Sociálny pokrok, vedecký pokrok a osobný pokrok. Vývoj extrémnej chudoby a detskej úmrtnosti vo svete. Prístup svetovej populácie k internetu a k zdrojom čistej vody.