Wine Through the Eyes of Two Generations - Vokounová, Dana, 1962-
Víno je špecifický produkt, od ktorého spotrebiteľ očakáva vysokú úroveň spokojnosti. To platí pre také charakteristiky, ako je kvalita vína, odroda, jeho vyváženosť a potešenie z jeho konzumácie. Preto spotrebitelia pri výbere tohto typu produktu často venujú pozornosť takým veciam, ako je imidž značky, vinárska oblasť, rok výroby alebo ocenenia z prestížnych výstav. Cieľom príspevku je identifikovať dôležité faktory pri výbere vína a vypracovať odporúčania pre malé vinárstvo Alora týkajúce sa segmentácie na základe generácií. Príspevok odhaľuje, že členovia generácie Y pijú víno častejšie, majú radi moderné etikety a etiketa vinárstva Alora ich priťahovala viac ako generáciu X. Generácia X sa javí ako vhodná cieľová skupina, pretože oceňuje domáci pôvod, vinársku oblasť a ďalšie faktory, ktoré malé vinárstvo spĺňa alebo sa im môže prispôsobiť.