Integrated Management System and Corporate Risk Management - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Hlavným motívom integrácie manažérskych systémov by malo byť zvýšenie efektivity výroby znižovaním strát v dôsledku prekrývania zdrojov jednotlivých prevádzkovaných manažérskych systémov paralelne. Navyše, integráciou môžu organizácie zabezpečiť definovanie jednoznačných zodpovedností a predchádzať problémom na procesných rozhraniach, ako aj protichodným cieľom jednotlivých manažérskych systémov.