Anglický a nemecký prístup ku kvantifikácii extra rizika úmrtnosti v životnom poistení - Krčová, Ingrid, 1969-
Tri základné metódy kvantifikácie extra rizika z úmrtnosti poistencov v rizikovom poistení: metóda zvýšenia normálnej úmrtnosti, metóda zvýšenia veku a metóda zvýšenia intenzity úmrtnosti, pričom prvá z nich je najpoužívanejšia aj v podmienkach slovenského poistného trhu. Matematický aparát pre tieto tri tieto metódy z pohľadu dvoch prístupov: z anglického a z nemeckého.