Použitie aproximácii pri určovaní extra poistného v životnom poistení - Krčová, Ingrid, 1969-
Stanovovanie extra poistného, teda dodatkového poistného pre rizikového poistenca, za využitia odhadov pomocou Lidstoneových aproximácií. Komplexnejší pohľad na problematiku ocenenia s použitím matematického aparátu opierajúceho sa o Čebyševovu nerovnosť a Steffensenovu vetu. Extra poistné podľa nemeckého prístupu a aproximácie.