Electromobility as a Part of Communally Beneficial Innovations in Transport and Its Perception by Slovak Consumers - Daňo, Ferdinand, 1959-
Elektromobilita ako jeden z kľúčových inovačných trendov vo vyspelých krajinách a ako kľúčová inovácia v doprave v zmysle alternatívnej energie pre spôsob dopravy. Implementácia elektromobility do stratégií a politík jednotlivých krajín. Pripravenosť Slovenskej republiky na masívne rozšírenie elektromobility. Rastúce množstvo elektrických vozidiel zaradených do cestnej premávky a ich pozitívny vplyv na zvyšovanie kvality životného prostredia. Najväčšia brzda masívnejšieho rozšírenia elektromobility v osobnej doprave v SR podľa výsledkov prieskumu - vysoká cena elektromobilov, nedostatočne rozvinutá sieť nabíjacích staníc, krátky dojazd elektrických vozidiel na jedno nabitie.