Design of Experiments of Hidden Resources in the Tailing Pond – a Case Study for Thermal Power Plant in Slovakia - Bosák, Martin, 1967-
Závery zo štruktúry zloženia odkaliska EVO a jeho využitie. Návrh experimentov, kde bol výskum zameraný na skúmanie vrtov založených na diagonále a priereze. Objem odkaliska je 5 164 800 m3. V tomto objeme je 1 045 319 m3 nízkeho popola, čo predstavuje cca 20%, ktorý je možné opakovane využiť pri spoluspaľovaní s čiernym uhlím. Vývoj technológie spaľovania naznačuje, že v blízkej budúcnosti bude možné celý objem skúmaného odkaliska využiť na spoluspaľovanie, čím sa ekologicky zhodnotí nádrž odkaliska.